MultiCultureScanner: Сканер "Мультикультурна толерантність"

Толерантність по відношенню до іншої людини є необхідною рисою керівника і менеджера. У сучасному світі поняття толерантності значно розширило свої межі, стало не просто бажаним, а й обов'язковим компонентом організації позитивних комунікацій між окремими персонами в повсякденному спілкуванні. Особливої ваги толерантність набуває при організації контактів між членами робочих команд та колективів, які працюють у спільному проекті чи задіяні в спільному робочому/виробничому процесі. 

Критичного значення толерантність набуває у випадках, коли робоча група чи проект складаються з носіїв різних культурних, релігійних, расових чи національних традицій. З людей різного кольору шкіри чи віросповідання.  В таких багатокультурних колективах конфлікти можуть виникати спонтанно і несподівано. Те, що для представника одного типу культури є звичним і прийнятним, для іншого може бути абсолютно не прийнятним і образливим.

Команда ІРУС поставили перед собою завдання розробити інструмент, який дозволяє виміряти індекси мультикультурної толерантності працівників. Майже двомісячна робота закінчилась створенням сканера мультикультурної толерантності "MultiCultureScanner". Сканер включає в себе 15 запитань і 30 варіантів вибору до них. Інструмент дозволяє виявити осіб з не прийнятним, дуже низьким, низьким, прийнятним і задовільним рівнями мультикультурної толерантності.

Використання "MultiCultureScanner" дозволяє формувати робочі колективи з максимально можливим рівнем мультикультурної толерантності працівників і мінімізувати виникнення конфліктів між працівниками різних мультикультурних середовищ. 

Сканер може бути використаний як окремий інструмент для вирішення конкретної задачі або як складова соціального компаратора "Райдуга" (див. "Управлінські інструменти ІРУС для бізнесу" на головній сторінці сайту.)

 

Робота з ІРУС

Замовте вправи, які допоможуть визначити та покращити ваші управлінські навички

Дізнатися більше